tengeri halfilé grillezett zöldségekkel

Zöldfűszeres tengeri halfilé grillezett zöldségekkel

Ezeken az esős, borongós, őszi estéken egy vidám és színpompás vacsorával garantáltan fel tudjuk dobni az amúgy is melankolikus hangulatunkat. Ezzel a könnyű és egészséges fogással kímélhetjük a gyomrunkat és még a vonalainkra is vigyázhatunk. Édesburgonyával, párolt spenóttal, grillezett koktélparadicsommal és zöldfűszeres halfilével készült ez a nagyszerű étel. Én nagyon szeretem a halat, hetente legalább 1x biztosan készítek halas ételt ebédre vagy vacsorára.
Miért egészséges a hal?
A halban kevés a koleszterin, de bővelkedik ásványi anyagokban; magas az emberi szervezet számára fontos foszfor-, vas-, kálium- és kalcium-, valamint az A-, D-, B2 és B6-vitamin-tartalma is. A halhús jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. Ezek csecsemőkortól egészen az időskorig fontosak a szervezetnek, hiszen nem csak a fejlődéshez nélkülözhetetlen, hanem a demencia és a stroke ellen is hatásos fegyver, emellett bizonyos súlyos szembetegségeket is megelőz.

Hozzávalók
1 közepes édesburgonya
1 marék bébispenót
5-6 szem koktélparadicsom
1-2 szelet halfilé
2 gerezd fokhagyma
zöldfűszerek, só, bors
1-2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés
A halfilét fűszerezzük (sóval, borssal, zöldfűszerekkel) ízlés szerint, majd állni hagyjuk 60 percig. Ezután a halszeletek mindkét oldalát kevés olíva olajjal megkenjük, és 10 percig grillezzük. Ezután a félbevágott koktélparadicsomokat tesszük a rácsra, és pár percig grillezzük őket. A bébispenót leveleket pedig pár csepp olívaolajon 2 gerezd (áttört) fokhagymával megfonnyasztjuk.
Az édesburgonyát megpucoljuk, karikákra szeleteljük. Sóval, tarkaborsot keverünk össze egy evőkanál olívaolajjal és ebbe forgatjuk bele egyesével a burgonya karikákat. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, úgy hogy  ne érjenek egymáshoz. Nagyon minimális olíva olajjal még meglocsolhatjuk (de nem szükséges) és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

Amikor elkészült minden, akkor ízlésesen egy tányérra helyezzük a falatokat. 

A hozzávalókat most is az MCsemegében szereztem be.

Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)