csokis-narancsos keksz

Étcsokis-narancsos karácsonyi keksz

Lassan itt van november vége és közeledik a karácsony. Ilyenkor én már szeretek ráhangolódni az ünnepekre. Egyre gyakrabban előfordul, hogy kedvet kapok egy kis süti sütéshez és most egy finom, ropogós étcsokis-narancsos kekszet készítettem. A konyhámat belengte ennek az isteni sütinek az illata és az egész lakásban ünnepi hangulatot teremtett. Kalória-csökkentett RED csokoládé és narancshéj került a kekszbe, egy csipetnyi fahéjjal megbolondítva. Abban nem vagyok biztos, hogy ezek a kekszek karácsonyig kitartanak, de olyan gyors és egyszerű a recept, hogy bármikor újratölthetem a kekszes dobozkánkat!

Hozzávalók

150 gramm vaj
35 gramm stevia por
1 teáskanál vanília aroma
1 darab tojás
225 gramm liszt
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1 narancs reszelt héja
150 gramm RED étcsokoládé
1 teáskanál fahéj

Elkészítés

A vajat, steviat, vanília aromát, a fahéjat, a narancshéjat, a csipet sót és a tojást kikeverem. A csokit felaprítom, majd a masszához keverem. A lisztet elkeverem a sütőporral, majd a masszához vegyítem.  A gáztepsibe szilikonos sütőpapírt fektetek, majd diónyi kupacokat halmozok rá. Arra ügyelni kell, hogy kellő távolságra legyenek egymástól a kis kupacok, ugyanis sütés közben szétterülnek. 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm. Nyugodtan megduplázhatjátok a hozzávalókat, ha szeretnétek belőle pár napra tartalékolni.  

A hozzávalókat a megszokott módon, most is az M Csemegében szereztem be.  A sütemény elkészítéséhez  RED kalória-csökkentett étcsokoládét használtam. 

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)