ravioli

Ravioli sonkával és pritaminpaprikával

A ravioli a világ legnépszerűbb töltött tésztája. Általában négyzet, ritkábban kör (vagy rusztikusan szabálytalan) alakú töltött tészta, jellemzően friss, tojásos tésztából készül és vagy húslevesben, vagy valamilyen paradicsomos/tejszínes/fűszervajas szószban tálalják.  Nekem a rohanós napokon igazi mentsvár a készen vásárolt ravioli tészta, amelyet nagyon szeretek. Mindössze negyed óra alatt az asztalra varázsolhatok egy finom laktató ételt, melynek minősége vetekszik akár a frissen készített éttermi tésztáéval is. Fekete erdei sonkával,  mogyoróhagymával, pritaminpaprikával készítettem egy finom tejszínes szószt, s ebbe forgattam bele a 4 perc alatt megfőzött raviolit. Villámgyors fogás került az asztalra, amely gyengéd fűszerezést kapott, hogy a ravioli kellemes sonkás ízű tölteléke is hangsúlyos maradjon.

Hozzávalók

40 dkg ravioli,
15 dkg fekete erdei sonka,
5 dkg mogyoróhagyma,
10 dkg bacon,
1 db pritamin paprika,
2-3 dl tejszín,
só,
tarkabors,
10 dkg parmezán sajt,
friss vagy szárított bazsalikom,
2 db tojás sárgája

Elkészítés

A serpenyőt felhevítjük és a bacont illetve a felszeletelt sonka szeleteket megsütjük. Egy kevés visszamaradt zsiradékban megdinszteljük a mogyoróhagymát, utána pedig a csíkokra vágott pritamint. Mindezek után ízesítjük frissen tört tarkaborssal, bazsalikommal. Ezután tejszínnel felengedjük és kiforraljuk. Ebben a meleg mártásban egyenként elkeverjük a tojások sárgáját. Arra figyeljünk oda, hogy utána már nem szabad forralni az ételt. A raviolit a zacskón látható leírás szerint megfőzzük. Ez kb. 4 perc. 
Tálaláskor a frissen főzött raviolit belekeverjük a mártásba, megszórjuk parmezánnal, majd a sült sonkával, szalonnával díszítjük, és még azon melegében, forrón tálaljuk. 

Az Mcsemege üzletekben most a sonkás Tortellini ravioli tészta (500gr) 699,- Ft-os akciós áron kapható.

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be. 
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)