goji bogyós diós piskóta

Goji bogyós diós piskóta

A goji bogyó egy igazi csodaszer! Az örök fiatalság gyümölcseként is emlegetett termés lassítja az öregedést, növeli az életerőt, erősíti az immunrendszert. Magas a vitamintartalma, ezen felül 19 féle aminosavat tartalmaz, amelyek közül 8 esszenciális, vagyis alapvetően fontos a szervezet működéséhez. Jelentős nyomelem forrás, és nagyon magas a vastartalma. Ebbe a sütibe aszalt goji bogyót túróval keverve tettem, a tészta pedig egy könnyed dióval dúsított piskóta. A kísérletezésem végeredménye nagyon finom lett, és jó gyorsan el is fogyott.

Hozzávalók
6 egész tojás
6 kanál víz
30 dkg nádcukor
12 dkg liszt
12 dkg darált dió
10 dkg aszalt goji bogyó
15 dkg túró
1 vaníliás cukor
1 sütőpor

Elkészítés
A tojásokat a vízzel és a nádcukorral habosra keverjük. Ezután 12 dkg lisztet, 12 dkg darált diót és egy sütőport összekeverünk. Majd a masszát hozzáadva csomómentesre keverjük. A tészta felét két kivajazott őzgerinc formába tesszük. A goji bogyót apró darabokra aprítjuk, majd összekeverjük a túróval és egy vaníliás cukorral. Ezt a masszát rásimítjuk a tésztára. Végül a maradék tésztát egyenletesen eloszlatjuk mindkét adag sütin.   Előmelegített sütőben, 180 fokon sütjük, kb 40 percig, de szúrópróbával ellenőrizzük!

A hozzávalókat a 
Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)