sajtosrúd

A legtutibb villámgyors sajtos rúd

Az igazi sajtos rúd három ismérve a következő: nagyon-nagyon sajtos, kívül ropogós, belül omlós, és szabálytalan. Szerintem az igazi, házilag készített sajtos rúd ilyen. Ja, és abbahagyhatatlan. A házilag készített sajtos rúd báját szerintem tényleg az adja, hogy egyik ducibb, másik vékonyabb, a harmadik meg mondjuk rövidebb, ezért a csíkokra vagdosást sem kell túlgondolni. Viszont amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy… Nálunk szinte hetente készül egy adag, mert a kisfiam nagyon imádja. Még szerencse, hogy rém egyszerű a recept, és az összegyúrt tészta azonnal süthető, nincs szükség pihentetésre sem. 

Hozzávalók
20 dkg vaj
30 dkg liszt
15 dkg sajt a tésztába
15 dkg sajt a tetejére
12 dkg tejföl
1 tojás sárgája
1 tojás a kenéshez
2-3 mokkáskanál só

Elkészítés
Tegyük egy tálba a lisztet, majd adjuk hozzá a vajat és kézzel kezdjük el összemorzsolni. Mehet hozzá a só, a reszelt sajt, a tojás sárgája, a tejföl, majd az egészet gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Ha szükséges, még kanalanként adagoljunk hozzá tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor jó, ha már teljesen elválik a tál falától és a kezünktől is. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagságúra. A tetejére kenjük a felvert tojást, majd vágjuk fel tetszés szerint. Ezt a műveletet derelyevágóval is elvégezhetjük. Végül a tetejére szórjunk reszelt sajtot. Rakjuk a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb. Előmelegített sütőben, 175 fokon süssük szép pirosra körülbelül 20 perc alatt.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)