alföldi gulyásleves

Alföldi gulyásleves házi csipetkével

A gulyáslevesnek rengeteg ínycsiklandó változata van. Ezek közül talán az alföldi a legismertebb. Ebbe a krumpli mellé apróra vágott vegyes zöldség is kerül. Én Izsáki Házitészta Kft. házi csipetkével gazdagítva szoktam még elkészíteni. Ha mindenki szereti a csípős ízeket, akkor csipetkéből választhatjuk a csípős változatot is ha például egy ízletes gulyáslevesről van szó.  

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg krumpli
30 dkg marhahús
2 sárgarépa1 petrezselyemgyökér
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
egész köménymag
édes pirospaprika

Elkészítés:
Kockázzuk fel a vöröshagymát. Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és pároljuk üvegesre benne a vöröshagymát. Kockázzuk fel falatnyi darabokra a marhahúst. Mikor a hagyma kész, vegyük le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. Tegyük a húst a lábosba, és rakjuk vissza a tűzre. Állandó kavargatás közben pörköljük meg minden oldalát. Öntsünk hozzá egy deci vizet, adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot négybe vágva, majd fedő alatt pároljuk meg. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a krumplit kockázzuk fel, a répát és a fehérgyökeret vágjuk karikákra, a fokhagymagerezdeket pedig félbe. Amikor a hús már majdnem puha, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zöldségeket, a fokhagymát és a fűszereket, ízlés szerint sózzuk. Főzzünk mindent puhára. Tálalás előtt vegyük ki a levesből a zöldpaprikát és a fokhagymagerezdeket. A leves elkészülte előtt 15-20 perccel tegyük bele az Izsáki csipetkéket, és benne főzzük készre. Így az ízek benne maradnak a csipetkében. Eleve érdemes figyelni rá, hogy ennyivel is sűrűbb lesz a végeredmény, azaz bő lével főzzünk, és előzetesen semmiképpen se adjunk hozzá csípőset. Minél több folyadékot, illetve egyéb hozzávalót használunk, a csipetke csípős íze annál kevésbé lesz intenzív.

Tálalásnál kínáljunk hozzá friss kenyeret és erős paprikát.

Az Izsáki Házitészta családi vállalkozásként 1990-ben alakult, az első tarhonyákat szó szerint egy családi ház pincéjében gyúrták és szárították. Juhász Sándor és felesége, Juhász Sándorné Ica mama mertek nagyot álmodni, és nem azzal foglalkoztak, meg lehet-e csinálni, hanem egyszerűen csak döntöttek és belevágtak. Az Izsáki Házitészta Kft. ma a 6. legnagyobb a piacon. Szlogenjüknek megfelelően “Generációkon át” őrzik a tésztakészítés hagyományait, miközben korszerű és innovatív ötletekkel szólítják meg a fiatal korosztályokat. Az Izsáki Házitészták friss tojásból, a legkorszerűbb gyártási technológiával készülnek. A tojásos tészták csomagolásán feltüntetett tojásszám az egy kiló liszthez adott friss tojások számát jelenti. 

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)