Mézes, krémes, Lajcsi-szelet

Gyerekkorom egyik kedvenc süteménye volt a Lajcsi szelet. És én is gyakran készítem, mivel mindenki imádja a családban. Megunhatatlan örök klasszikus ez a finom sütemény, ezért benneteket is arra biztatlak, hogy próbáljátok ki, ha eddig ezt nem tettétek meg. Nagyon könnyű elkészíteni, nem kell félni a mézes laptól.  A finom mézes lapokból álló, és kétféle krémmel megtöltött, majd csokoládéval bevont süteménynek szerintem senki nem tud majd ellenállni. A süteményt idő szűkén akár két részletben is összeállíthatjuk, mivel a lapokat már előző nap megsüthetjük, majd konyharuhával letakarva tároljuk. Egyébként pedig a pudingos krémmel, és csokoládéval leöntött süteménynek jót tesz, ha legalább egy napot pihen.

Hozzávalók

40 dkg liszt
20 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 tojás
5 dkg vaj
1 mokkáskanál szódabikarbóna

A KRÉMHEZ
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 puncs puding
1 vaníliás puding
rum
vaníliás cukor
csokimáz
1 evőkanál olaj

A tészta elkészítése:
A tésztához tegyük egy nagy lábasba a kakaót, a mézet, a tojást, a cukrot és a vajat, majd vízgőz felett, állandóan kevergetve olvasszuk össze körülbelül öt perc alatt. A tűzről levéve dolgozzuk hozzá a szódabikarbónával vegyített lisztet. Ne ijedjünk meg, ha a tészta egy kicsit ragacsos lesz. Készítsünk belőle három cipót, lisztezett felületen nyújtsuk ki őket akkorára, mint a tepsink. Tegyük a lapokat a tepsi hátuljára, villával szurkáljuk meg. Egyesével süssük meg a tésztákat 180 fokra előmelegített sütőben nyolc-kilenc perc alatt.

A krém elkészítése:
A krémhez a pudingokat 2,5-2,5 deci tejjel főzzük fel. Ízesítsük rummal, illetve vaníliás cukorral. A vajat keverjük ki a porcukorral, majd az egyik felét dolgozzuk a puncsos, a másikat a vaníliás pudinghoz. Ha kihűl minden, állítsuk össze a sütit, a lapokat kenjük meg a pudingokkal. Végül a mázhoz olvasszuk fel vízgőz felett a csokit, keverjük hozzá az olajat, és kenjük a süti tetejére.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!

 

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

 

Szeretettel,

 

Ságiandi

 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)