kókuszkrémes kocka

Kókuszkrémes kocka

A puha kakaós piskóta remek alapja ennek a könnyed és mennyei kókuszkrémes kockának. Ezzel a kényeztető desszerttel nemcsak a vasárnapi ebéd záró fogásaként számíthatsz sikerre, hanem egy baráti összejövetelen is garantáltan learathatod a babérokat. Az elkészítése nagyon egyszerű, a krémet pedig légiesen könnyedre készítettem, hogy ebben a nagy melegben is élvezetet nyújtson a fogyasztása. 

Hozzávalók kb. 25 szelethez:
A tésztához:

4 tojás
8 ek. cukor
6 ek. liszt
2 ek. kakaópor
1 tk sütőpor
A krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 dl tej
8 ek. cukor
5 dkg kókuszreszelék + a tetejére
20 dkg vaj/margarin

Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 38,25 cm-es tepsit. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját  4 ek. meleg vízzel és a cukorral krémesre keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A habot a sárgájára borítjuk, rászórjuk a lisztkeveréket, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A tepsibe simítjuk, és kb. 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben a cukorral, majd ha besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Hagyjuk kihűlni. Ezután kanalanként beledolgozzuk a vajat/margarint és kihabosítjuk. A megsült tésztát megkenjük a krémmel, majd kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét. Pár órát hagyjuk pihenni, majd tetszés szerinti méretű kockákra szeleteljük és tálaljuk.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)