Egy könnyű nyári tésztasaláta a rohanó hétköznapokban igazi mentsvár ebédidőben, ha nem vágyunk nehéz ételre, és az időnk is kevés. Ha nem tudjuk megmelegíteni, akkor sincs semmi probléma, hiszen hidegen is ugyanolyan finom. Variáljuk bátran az alapanyagokat, az ízeket és a fűszereket!
Az Izsáki Házitészta Kft. 4 évszak durum penne a tökéletes alap, amelyre finom klasszikus peszto, pirított zöldségek és csirkehús került.
Hozzávalók
25 dkg Izsáki Házitészta Kft. 4 évszak durum penne
25 dkg csirkemell
2 gerezd fokhagyma
8 darab koktélparadicsom
3-4 evőkanál klasszikus peszto
2-3 levél bazsalikom
1 kaliforniai paprika
15 dkg gomba
kókuszszír
só, tarka bors
Elkészítés
A tésztát enyhén sós vízben főzzük 1-2 percig, majd a főzővízben pihentetjük levéve a tűzről 6-8 percig. A csirkét és a gombát megmossuk, daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben kókuszzsíron megpirítjuk. Ezután megtörjük a fokhagymát, felcsíkozzuk a kaliforniai paprikát és hozzáadjuk, valamint megszórjuk friss bazsalikommal és összekeverjük. Amikor a csirke már szépen megpirult, akkor félbevágott koktélparadicsomot is hozzáadjuk és még pár percig pároljuk. Ezt követően összekeverjük a ragut a tésztával és a pesztoval. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, akár már előre kiadagolva, dobozban, hogy másnap csak be kelljen érte nyúlni.
Az Izsáki Házitészta Kft. durum 4 évszak penne tésztát azért kedvelem, mert tudom, hogy a legkorszerűbb körülmények között készül és az igazi házi tészta finomságát hordozza magában.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi