italia divina szarvasgomba

Italia Divina – élvezd a pillanat ízét!

Az Italia Divina Tartufi termékek különlegessége, hogy szarvasgombát tartalmaznak, ami igazi ritkaságnak számít, s ez által valódi kuriózum a gasztronómiában. A mediterrán életérzést, a Dolce Vitat adják át számunkra ezek az egyedi termékek, amelyek felhasználásával különleges ételeket varázsolhatunk az asztalunkra. Az elmúlt hetekben több terméket is leteszteltem, ebben a cikkben pedig összefoglaltam a benyomásaimat és a tapasztalataimat.

italia divina szarvasgomba

Paradicsomos, rikottás krém fekete szarvasgombával

Elegáns üvegben az olasz paradicsom íze ricottával és nyári szarvasgombával megfűszerezve igazi különleges  és könnyed ízharmóniát rejteget. Tökéletes megoldás, ha már unjuk a megszokott paradicsomszósz ízét a spagettin vagy pizzán. Az Urbani Thrills varázsa az egyszerűségben és a gyorsaságban rejlik, hiszen ez a kész szósz tökéletes alapot biztosít bármelyik ételnek. 

Szeretem kipróbálni az új ízeket, imádok kísérletezni, és újítani a megszokott ételeken. Mivel nagyon szeretem az olasz ízvilágot, ezért ez volt az első szósz amit kipróbáltam. Az Italia Divina Tartufi Fekete szarvasgombát tartalmazó paradicsom szósz egy teljesen új dimenzióba emelte az elkészített ételeket. Ezzel finom szósszal friss és üde ízvilágot varázsoltam a pizzára: egyszerűen csak elhagytam a megszokott paradicsomos szószt, és helyette Szarvasgombás paradicsomos szósszal kentem meg a pizza tésztát, megpakoltam a kedvenc feltétekkel, tettem rá bőven sajtot, és megsütöttem.  

italia divina szarvasgomba

Egy hétköznapi paradicsomos tagliatelle tésztát is igazán különlegessé varázsol az Italia Divina Tartufi Fekete szarvasgombát tartalmazó paradicsom szósz.  Ez a könnyed szósz igazán friss és üde ízvilágával a kisfiam szívébe is azonnal belopta magát. Nagy kedvence a paradicsomos tészta, szinte minden héten kerül is belőle az asztalunkra. Gyakran gondolkodom el rajta, vajon sosem unja meg?! 🙂 Ezzel a finom szósszal biztosan nem fogja megunni még egy jó darabig, hiszen különleges íze még a gyerekek ízlését is megragadja.

italia divina szarvasgomba

Olívaolaj fehér szarvasgombával

Aki járt már olasz étteremben, pontosan tudja, hogy a bruschetta nem maradhat le az étlapról. Általában előételként szokták fogyasztani, azonban ha vacsorára nem akarsz sokat enni, akkor pár perc alatt összedobhatsz belőle néhány darabot. Elég hozzá némi paradicsom, egy kis pirítani való kenyér vagy bagett, és pillanatok alatt kész is a fejedelmi finomság.  A megszokott klasszikus ízeket az Italia Divina Tartufi fehér szarvasgombás olívaolajjal varázsoltam még különlegesebbé. Az extra szűz olívaolaj tiszta íze megkoronázva a fehér szarvasgomba különlegességével valódi ízélményt nyújtott. Intenzív illata és íze pedig garantáltan rabul ejt mindenkit! 

italia divina szarvasgomba

Balzsamecet fehér szarvasgombával

Imádom a salátákat, minden mennyiségben, mindenféle verzióban. Naponta eszem friss zöldséget, ezért különösen megörültem ennek a finom balzsamecetnek, hogy kipróbálhatom és megkóstolhatom. A konyhában számos étel ízesítéséhez felhasználható az Italia Divina Tartufi fehér szarvasgombával készült balzsamecet. Ez a páratlan ízvilágú balzsamecet egyedi aromát és illatot kölcsönöz különböző saláták és zöldségfélék készítésekor, akár nyersen, akár főzve, de ideális lehet húsokhoz, halhoz, különféle gyümölcsökhöz vagy desszertekhez. Én egy egyszerű salátát készítettem: madársaláta, 3 féle csíra, koktél paradicsom és mozzarella felhasználásával. Az Italia Divina Tartufi balzsamecettel pedig meglocsoltam. Fenséges ízvilágot kölcsönzött a salátának: egy kicsit édeskés szőlőmust aromát, a szarvasgomba páratlan íze pedig különleges élménnyé varázsolta az étkezést.

italia divina szarvasgomba

Csiperke salsa fehér szarvasgombával

csiperke salsa fehér szarvasgombával élettel teli íze igazi csemege. Egy könnyű nyári ételhez, a mandulás pisztránghoz használtam fel. Fogyasztható önmagában is, de én a köretet forgattam bele és az unalmas petrezselymes újburgonya ezzel a csavarral azonnal levett a lábamról. Az étel receptjét ITT találjátok.

Isteni Olaszország, ahogy az Italia Divina cég elnevezése is sugallja, az olasz Dolce Vita életérzést szeretné átadni az embereknek. Ez megmutatkozik a termékek minőségében és harmóniájában. Ezen felül nem szabad elfeledkezni arról, hogy mindennek van története. A szarvasgomba is hosszú utat jár be, amíg az asztalra kerül. Az olasz életérzés ezeknek a kombinációjából jön létre: minőség, tradíció és a megfoghatatlan pillanatok.

A cég termékei:
– Urbani szarvasgomba készítmények
– Piccini borok
– Riedel poharak és Riedel dekontálók

Az Urbani család 1852 óta, immár ötödik generáción keresztül látja el szarvasgombával és 
szarvasgombás termékekkel a gourmet-kat illetve a gasztronómiát az egész világon. Ebben a különleges ágazatban prémium minőségének köszönhetően világelsőséget vívott ki. Perugia szívéből indult el és mostanra a világ minden részén jelen van. Fontos a tradíció és a legmagasabb minőség. A szarvasgombás készítményeknél nagy hangsúlyt fektetnek a különböző ízlésvilágokra, ezért a lágyabb ízektől egészen a markáns, karakteres ízekig minden megtalálható a termékpalettában.

Éld át a Dolce Vita életérzést, az ízek tisztaságát és a pillanat élvezetét! 
Jó szívvel ajánlom nektek is az Italia Divina termékeket!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)