mandulatorta

Glutén- és laktózmentes mandulatorta

Szeretnél lelkiismeretfurdalás nélkül bűnözni? Ezzel az isteni glutén- és laktózmentes mandulatortával ez lehetséges! Az, hogy mennyei finom nem is kérdés, ráadásul a benne lévő alapanyagokkal pedig még abban is biztos lehetsz, vigyáztál  az egészségedre.  A mandula gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, rostokban, alfa-tokoferolban, ásványi anyagokban, mint például magnézium és réz, fitonutriensekben A kedvező zsírösszetétele és a rosttartalma hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Egyedi tápanyag összetételének köszönhetően fogyasztása előnyös keringési betegségek és cukorbetegség, gyulladásos folyamatok és oxidatív stressz megelőzésében. Egyszeresen telítetlen zsírsavai és nagy mennyiségű antioxidánsai a szív egészségének megőrzéséhez járulnak hozzá. (Forrás: Természet Áldása)

mandulatorta

Hozzávalók:
6 tojás
6 kanál víz
25 dkg nádcukor (vagy eritrit)
25 dkg mandulaliszt
1 sütőpor
12 dkg őrölt mandula a torta bevonására

Elkészítés
A tojás sárgáját a nádcukorral (vagy eritrittel) és a 6 kanál vízzel kikeverem. A tojásfehérjét habbá felverem. A 25 dkg mandulalisztbe belekeverem a sütőport. Ezt követően a kikevert tojás sárgáját, a habot és a mandulalisztes keveréket gyengéden összekeverem. Tortaformába öntöm, melyet előzőleg kivajaztam (laktózmentes vajjal) és meghintettem mandulaliszttel. 20 perc alatt készre sütöm, tűpróbával ellenőrzöm.

Krém elkészítése
Hozzávalók
25 dkg laktózmentes vajas ráma
30 dkg nádcukor vagy eritrit
2 zacskó Dr. Oetker vaníliás pudingpor
7 dl Alpro mandulatej
kakaópor ízlés szerint

Elkészítés
A pudingport felfőzöm a 7 dl mandulatejben. A rámát a cukorra vagy édesítővel simára kikeverem, majd a kihűlt pudinggal összedolgozom. Ízlés szerint kakaóport is keverünk bele (1-2 evőkanál). A kihűlt tésztát 3 helyen elvágom, ügyelve arra, hogy egyforma vastagságúak legyenek a lapok. A krémmel megtöltöm, de ügyeljünk arra, hogy a  külső részére is kerüljön. Miután ezzel végeztünk, darált mandulával meghintjük a tetejét és az oldalát is. 

A mandulalisztet a Természet Áldása webáruházban vásároltam meg. 

A mandulalisztet itt találjátok: https://hungarianflavours.com/webaruhaz/mandulaliszt-1Kg

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)