Nekem bármikor jöhet egy finom, laktató, de mégis könnyed superfood saláta. Imádom, mert minden egészséges “zöld” alapanyag belekerült, ami tápanyagdús, tele van vitaminnal, antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal. A kecskesajt a tetején pedig különleges ízével még magasabb szintre emeli ezt a vagány salátát.
Hozzávalók
300 gr édesburgonya
200 gr csicseriborsó (Bondulelle)
1 fej lilahagyma
pár szem koktélparadicsom
kaliforniai paprika
friss vegyes saláta
kecskesajt
Fűszerek: só, őrölt tarka bors, őrölt koriander
olívaolaj
Elkészítés
Az édesburgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, majd egy tálban a fűszerekkel (só, bors, koriander) és az olívaolajjal összekeverjük. Ezt követően a lilahagymát felaprítjuk egy serpenyőbe tesszük, üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük az édesburgonyát és a csicseriborsót, a kaliforniai paprikát és 20-25 percig sütjük, amíg az édesburgonya teljesen átpuhul. Pár szem koktélparadicsomot is adunk hozzá, és picit átsütjük azokat is.
Miután elkészült a ragu, friss salátaágyra halmozzuk, és kecskesajttal megszórjuk a tetejét. Melegen tálaljuk!
Szeretek az M Csemege üzletekben vásárolni, mert óriási a választék, így az egészséges életmódhoz szükséges alapanyagokat változatosan és könnyedén tudom összeválogatni. Ehhez a finom salátához is itt szereztem be az összes alapanyagot! Jó szívvel ajánlom nektek is az M Csemege üzleteket! Az üzletek listáját megtekinthetitek IDE kattintva!
Szeretettel
Ságiandi