csülkös bableves

Csülkös bableves

A csülkös bableves az egyik legfinomabb bableves. Az omlós és ízletes füstölt csülökhús az alapja ennek a finom ételnek, amelyben még helyet kap tarkabab és sok-sok finom zöldség is. 

Hozzávalók

1 db füstölt-főtt hátsó sertéscsülök
0,5 kg tarkabab
2 db közepes sárgarépa
2 db közepes fehérrépa
1/4 közepes zellergumó
1 csokor petrezselyemzöld
2 szál zeller zöld (vagy a petrezselyem szára)
1 kávéskanál piros fűszerpaprika
1 db közepes vöröshagyma
4 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma
10 db szemes bors
só (ízlés szerint, mert a csülök is sós lehet)
1 evőkanál mangalica sertés zsír

Elkészítés

A babot előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap a babot feltesszük főni egy nagyobb lábasban. Amikor felforr akkor tesszük hozzá a felkockázott csülköt. A csontot is belefőzzük.  (
Ha a csülök erősen sózott, célszerű előzetesen beáztatni egy kicsit, hogy a fölösleges só oldódjon ki belőle.)  Beletesszük a fűszereket, a hagymát, babérlevelet, borsot. A zöldségeket megtisztítjuk felkockázzuk és a levesbe tesszük. A petrezselyemzöldjét felaprítjuk. Amikor minden megfőtt elkészítjük a rántást, a zsírból, a lisztből és a pirospaprikából. A fokhagymát áttörjük és szintén hozzá keverjük a rántáshoz. Forraljuk össze, szórjuk rá a vágott petrezselymet és készen is van ez a rendkívül finom és laktató étel.

Szeretek az M Csemege üzletekben vásárolni, mert óriási a választék, így a főzéshez szükséges alapanyagokat változatosan és könnyedén tudom összeválogatni. Ehhez a finom bableveshez is az M Csemegében szereztem be az összes alapanyagot!

Jó szívvel ajánlom nektek is az M Csemege üzleteket! Az üzletek listáját megtekinthetitek IDE kattintva!

Szeretettel
Ságiandi

Csülkös bableves
Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)