tökfőzelék

Szuper nyári kedvenc – a tökfőzelék

Nyári kedvenc ételeim egyike a tökfőzelék. Egyszerűen kihagyhatatlan, ráadásul most van a szezonja! Fogyaszthatjuk hidegen, vagy melegen, önmagában vagy fasírttal! Mindenképpen jól esik, az tutibiztos!

Íme a recept:

Hozzávalók
Másfél kg tök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. pirospaprika
só, bors
3 dl tejföl
1 ek. keményítő
1 csokor friss kapor

Elkészítés
A  tököt  meghámozzuk, a magjait kikaparjuk és legyaluljuk. Ezt követően a vöröshagymát finomra aprítjuk, és egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, ezután a fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón és azt is hozzáadjuk. Ha megpároltuk, akkor hozzákeverjük a tököt is. Jól átforgatjuk, majd pároljuk tovább, egészen addig, amíg a tök kezd összerottyanni. Közben elkészítjük a tejfölös habarást is. A tejfölben csomómentesre elkeverjük a keményítőt és a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a főzelék alaphoz és alaposan összekeverjük. Beleszórjuk a finomra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tehetünk bele pár csepp citromlevet is. Még egyszer jól átkeverjük az egészet, rottyantunk rajta egyet és már kész is van. Fogyaszthatjuk melegen, de a forró nyári napokon lehűtve esik legjobban a szervezetnek!

Próbáljátok ki Ti is!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Jó étvágyat kívánok!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)