bulgursaláta spenóttal

Fokhagymás-spenótos bulgursaláta

A bulgur folsavban, foszforban, magnéziumban, káliumban és vasban gazdag. Rosttartalma több mint ötszöröse a barna rizsének, ezért fogyókúrában, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben, valamint egészséges táplálkozásban is kiváló alternatíva. Különösen magas az E-vitamin tartalma. A többi gabonához hasonlóan a B1-, B2-, B6-vitaminokhoz jutsz hozzá a fogyasztásával, így támogatja a szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét, valamint az idegrendszer megfelelő működésében is hasznos táplálék.

A burgonya és a rizs alternatívájaként érdemes beépíteni a mindennapjainkba a bulgur szuperköret fogyasztását. A tápanyagban gazdag, tört búzából nemcsak izgalmas, de egészséges ételeket készíthetsz, és persze nem utolsósorban hízás nélkül ehetsz finomat!

Fokhagymás-spenótos bulgursaláta recept

Hozzávalók

20 dkg Csuta Élelmiszer Nagykereskedés bulgur
1 db lilahagyma
100 gramm bébispenót
3 gerezd fokhagyma
kókuszzsír

só, bors
citrom
mandulapehely

Elkészítés
A bulgurt megmossuk és 1,5-szeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ha apró szemű, akkor elég leforrázni és fél órán át lefedve hagyni.  A lilahagymát, a fokhagymát és a bébispenótot a kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk ízlés szerint a mandula pelyhet.  A bulgurt villával fellazítjuk, és összekeverjük a zöldségekkel, fűszerezzük. Egy kevés olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk. Kínálhatjuk önmagában salátaként, de kiváló megoldást köretként is!

csirkecomb

A hozzávalókat most is az M Csemegében szereztem be. 

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)