fitt zöldborsó főzelék

Fitt zöldborsó főzelék

A mai napig nagyon szeretem a zöldborsó főzeléket, ugyanis a gyerekkorom legszebb nyarait juttatja eszembe. A frissen szedett zsenge borsót mindig édesanyámmal fejtettük ki, aztán leves vagy főzelék készült belőle, mindkettőt imádtam, s egyszerűen nem tudtam megunni.  A fagyasztóba is jutott belőle, hogy a hideg téli hónapokban is zavartalanul élvezhessük a nyár ízeit. Édesanyám mindig liszttel sűrítette, én azonban már kukoricakeményítőt használok, mivel egészségesebb és az elkészítés is jóval egyszerűbb. 

fitt zöldborsó főzelék

Recept

Hozzávalók (2-3 személyre)
500 g friss zöldborsó
víz
kb. 3-4 dl kókusztej
fél tk só (ízlés szerint)
1-2 ek Csuta élelmiszer kukoricakeményítő
feltét tetszés szerint (jelen esetben páros csirkemell)

Elkészítés
A zöldborsót beletesszük egy fazékba, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk meg, és kezdjük el fedő alatt főzni. Kb. 10 perc után érdemes megkóstolni, mert hamar megfő. Amikor már majdnem puha, öntsük hozzá a kókusztejet. Aki hígan szereti nyugodtan tehet hozzá több kókusztejet is. A keményítő mértéke szintén ettől fog függni, hogy ki mennyire sűrűn szereti a főzeléket. Én 2 evőkanál keményítőt tettem bele, mivel sűrűn szeretjük.  A 2 evőkanál keményítőt feloldjuk vízben és hozzáadjuk a már forrásban lévő zöldborsóhoz. A keményítő csak forrásponton tudja kifejteni a hatását, ezért ha már besűrítette a főzeléket, akkor ne főzzük tovább.  

Feltét elkészítése
A csirkemellet csíkokra vágjuk, és kókuszzsíron megpároljuk. Külön tányérba helyezzük, kevés sóval és tarka borssal megszórjuk. 

A hozzávalókat most is az M Csemegében szereztem be.  A  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát is megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)