lecsós kuszkusz lazaccal

Lecsós kuszkusz grillezett lazaccal

Ha gyorsan szeretnétek vacsorára valami finom és laktató ételt készíteni akkor ajánlom figyelmetekbe ezt a villámgyorsan elkészíthető, finom ételt. A lecsós kuszkusz önmagában is megállja a helyét egytálételként, de köretként is kiváló választás egy finom húshoz vagy halhoz.

Miért is szeretem a kuszkuszt?
A kuszkusz az egyik legmagasabb szeléntartalommal rendelkező étel, ami rendkívül jó hatással van a szívre és az érrendszerre. Ráadásul a szelén rendszeres fogyasztása ellenállóbbá tehet bizonyos rákfajtákkal szemben is. Jó hír a testépítőknek és a sportolóknak, hogy a kuszkuszban található magas szeléntartalom elősegíti az izomépítést és az izmok regenerálódását is. Alacsony só- és koleszterintartalma miatt a diétába is könnyedén beilleszthető, ráadásul a magas rosttartalma miatt gyorsítja az anyagcserét, ami elengedhetetlen, ha fogyni szeretnénk. 

Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
8 nagyobb méretű húsos paprika
4 paradicsom

bors
3 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
Csuta élelmiszer – kuszkusz (ízlés szerint, én 4 marékkal tettem bele)

Elkészítés

A paradicsomot feldaraboljuk, a paprikákat kicsumázzuk és felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábasba 1 evőkanál kókuszzsírt felolvasztunk, és világosra pirítjuk benne a vöröshagymát. Ezután beletesszük a paprikát, miután a paprika már puha, akkor a paradicsomot  és a zúzott fokhagymát is.  Amikor elkezd levet engedni, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt. Fedjük le, és hagyjuk, hogy a kuszkusz megdagadjon. Ha a zöldségek nem engednének elég levet, akkor egy kis vizet is tehetünk még hozzá. Ezután a fűszerekkel ízesítjük: borssal és sóval. 

Lazac elkészítése

A lazacot zöldfűszerekkel és sóval ízesítettem, mindkét oldalát bekentem szarvasgombás olívaolajjal, majd grillrácson pár perc alatt készre sütöttem. 

A hozzávalókat most is az M Csemegében szereztem be.  A  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát (köztük a kuszkuszt is) megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)