sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó a világ egyik legegészségesebb tápláléka. Nemcsak azért, mert létfontosságú anyagokból sokfélét tartalmaz, hanem azért is, mert ezek aránya szintén kedvező. A vegetáriánusok számára is ideális táplálék. A benne lévő B-vitaminok és a magnézium kedvezően befolyásolják az idegrendszer működését. Káliumtartalma révén csökkenti a vérnyomást, ezért szívbetegek számára is ajánlott a fogyasztása. Már egy csészényi mennyiségű sárgaborsó fedezni képes a napi szükségletet több tápanyagból. Én rendszeresen készítek sárgaborsó főzeléket, mert a kisfiam egyik nagy kedvence. A Csuta Élelmiszer Nagykereskedés kukoricakeményítőjét használom a sűrítéshez, így tökéletes állagú és csomómentes lesz a végeredmény! 

Hozzávalók

50 dkg sárgaborsó
3 db babérlevél
1 fej hagyma (közepes)
2 gerezd fokhagyma (nagyobb)
1 ek Csuta Élelmiszer kukoricakeményítő 
1 tk piros paprika (elhagyható)
2 dl tejföl

Elkészítés

A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap leszűrjük, kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel együtt. Leszedjük a habját, és hozzáadjuk a hagymát (én egészben szoktam beletenni). Ha van otthon 
füstölt hús, azt is tehetünk bele, ugyanis nagyon finom ízt kölcsönöz a főzeléknek majd. Addig főzzük a sárgaborsót, amíg puha nem lesz. Ezután hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk ízlés szerint és tehetünk még bele pirospaprikát is. A keményítőt csomómentesre elkeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a sárgaborsó főzelékhez. Egyet rottyantunk rajta. Ezután  kiszedjük a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük.

Tálalhatjuk tejföllel, pirított baconnel, sült hússal, virslivel vagy fasírttal is. Én most tükörtojást készítettem hozzá.

A hozzávalókat a megszokott módon az 
M Csemegében szereztem be.  A  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát is megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)