Hozzávalók
1 zacskó tészta (penne, rigatoni, stb.)
Rio Mare 160 gramm tonhal olívaolajban (2 doboz)
1/4 csésze napon szárított paradicsom
1/4 csésze friss petrezselyem (a szár eltávolítva) apróra vágva
2 evőkanál kapribogyó
1/4 csésze olajbogyó szeletelve
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 gerezd fokhagyma áttörve
1 teáskanál szárított oregánó
1/4 csésze olívaolaj
só és bors ízlés szerint
Elkészítés
Készítsük el a tésztát a csomagoláson szereplő utasítások szerint, készítsük enyhén al dente-ra, azaz ne főzzük meg teljesen, majd tegyük félre, hogy lehűljön.
Egy nagy tálba tegyük a tonhalat, a szárított paradicsomot, mogyoróhagymát, petrezselymet, kapribogyót és olajbogyó szeleteket. Ezután keverjük jól össze. A lehűtött tésztát is a tálba tesszük, és keverjük össze az egészet óvatosan.
Egy kis tálban / üvegedényben keverjük össze a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, az oregánót és az olívaolajat. Kóstoljuk meg, ízesítsük sóval és borssal. Szűrőn keresztül öntsük rá a tésztasaláta tetejére, és ismét keverjük össze egymással, közvetlenül a tálalás előtt.