mediterrán tonhalsaláta

Mediterrán tonhalas tésztasaláta

Miért fogyasszunk sok tonhalat? A tonhal nagyon egészséges, hiszen olyan jó zsírokat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is. Ezen kívül kiváló fehérjeforrás is, éppen ezért a diétázók számára is tökéletes választás. Húsa szelént, magnéziumot, B vitaminokat, omega 3 zsírsavakat tartalmaz. Azért is kedvelem a tonhalat, mert sokoldalúan felhasználható a konyhában, hiszen szendvicsekbe, salátába, kenőkrémekbe főzés nélkül kerülhet a tonhalkonzerv. Isteni tésztákba, rizses ételekbe is! Ennek a pofonegyszerű Mediterrán tonhalas tésztasalátának az elkészítéséhez a Rio Mare olívaolajos tonhalat választottam, amely nemcsak kiváló minőségű, hanem nagyon finom is. 

Hozzávalók

 1 zacskó tészta (penne, rigatoni, stb.)
Rio Mare 160 gramm tonhal olívaolajban (2 doboz)
1/4 csésze napon szárított paradicsom
1/4 csésze friss petrezselyem (a szár eltávolítva) apróra vágva
2 evőkanál kapribogyó
1/4 csésze olajbogyó szeletelve
1 citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 gerezd fokhagyma áttörve
1 teáskanál szárított oregánó
1/4 csésze olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Elkészítés

Készítsük el a tésztát a csomagoláson szereplő utasítások szerint, készítsük enyhén al dente-ra, azaz ne főzzük meg teljesen, majd tegyük félre, hogy lehűljön.

Egy nagy tálba tegyük a tonhalat, a szárított paradicsomot, mogyoróhagymát, petrezselymet, kapribogyót és olajbogyó szeleteket.  Ezután keverjük jól össze.  A lehűtött tésztát  is a tálba tesszük, és keverjük össze az egészet óvatosan.

Egy kis tálban / üvegedényben keverjük össze a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, az oregánót és az olívaolajat.  Kóstoljuk meg, ízesítsük sóval és borssal. Szűrőn keresztül öntsük rá a tésztasaláta tetejére, és ismét keverjük össze egymással, közvetlenül a tálalás előtt.

mediterrán tonhalsaláta

Nevezzetek be Ti is a Rio Mare Magyarország őszi nyereményjátékára, ahol a fődíj 1 millió forint értékű álomkonyha, és ezen felül napi és heti nyeremények is várnak rátok! Már egyetlen termékkel is nyerhettek!

További információ: https://www.riomare.hu/

Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)