aranyhal

Aranyhal – a halételek specialistája

Ahogy egyre hűvösebb az idő, és beköszönt az ősz,  úgy vágyunk a meleg ételekre, szívesen ülünk be egy kellemes hangulatú étterembe, ahol elfogyaszthatunk egy testet és lelket is melengető finom ételt. Ugye milyen jól is esik ilyenkor egy finom forró halászlé, vagy egy harcsapaprikás…? 

A 60 éves Aranyhal étterem ma már ikonikus szerepet tölt be Zugló mindennapjaiban. 2 fogásos menü, bőséges ételek barátságos árak, kiváló konyha és készséges személyzet jellemzi. Az étterem filozófiája, hogy a magyarországi halfogyasztás fontosságát is hangsúlyozza, így a fantasztikus fogásokon keresztül felejthetetlen ízélményben részesíti a vendégeket.

Ha pedig valami könnyebb ételre vágyunk, akkor is találunk az étlapon a hagyományos magyar fogások mellett könnyed, akár vegetáriánus ételeket is.

aranyhalétterem

Az étterembe lépve, az ablakon beszűrődő őszi napsütés kissé fáradt fénye ragyogta be a teret, melyet a tégla falak, a fa bútorzat és a bájos kockás asztalterítők látványa varázsolt otthonossá. A bejárattal szemben egy hatalmas akvárium látványa fogadja a vendégeket, és az akváriumban az étterem névadó hala, az aranyhal is békésen úszkál, ezzel is jelképezve az üzlet fő profilját. Az udvarias és kedves fogadtatás után az étlapot böngészve nagyon nehéz volt a választás, hiszen a kiváló halételek mellett a magyar konyha remekeit is felfedeztem a bőséges kínálatban. Végül egy könnyed süllő filét választottam vajmártással és párolt zöldségekkel. Már a tálalás is az ősz színeit idézte, a tányérra helyezett ételek látványa és íze egyaránt kielégítette minden elvárásomat.  A nagy forgalom ellenére nagyon gyors volt a kiszolgálás, amely nálam óriási plusz pont! Az étel mennyisége tökéletesen elegendő, a hal húsa lágy és ízletes volt, a zöldségek puhák de mégis roppanósak voltak. Kellemes fűszerezés jellemezte az ételt, ezáltal a hal és a zöldségek természetes íze tökéletesen érvényesült.

aranyhalétterem
aranyhalétterem

Desszertként egy finom, almás pitét kértem, amely karamella szósszal és egy gombóc vanília fagylalttal tökéletes lezárása volt az étkezésnek. A házias jellegű tészta és a fahéjas alma töltelék tökéletes arányban volt a fagylalttal és a szósszal, melyet látványosan helyeztek el a tányéron kiegészítve néhány ehető virággal is. Nemcsak a szemet, hanem az ízlelőbimbókat is gyönyörködtető látvány nem sokáig maradt egyben, fájó szívvel ugyan, de pillanatok alatt eltüntettem a tányérról.

aranyhalétterem
aranyhalétterem

A családias hangulatú étterem kiváló helyszínt biztosít különböző események, akár céges, akár magán jellegű összejövetelek megrendezésére. Az étterem tradicionális magyar ételekkel, udvarias személyzettel várja kedves vendégeit. Ha szeretnétek finomat enni, egy kellemes helyen akkor jó szívvel ajánlom nektek Zugló szívében az Aranyhal Vendéglőt. 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)