chiapuding

Chia puding fahéjas szilvával

A chia mag nagyon egészséges élelmiszer, azonban évszázadokra feledésbe merült, csak nemrég, a biotermékek és természetes fogyókúrás módszerek divatba jöttével tört be ismét a köztudatba. Számtalan egészségügyi előnye között megtaláljuk az öregedéssel összefüggő és a krónikus betegségeket mérséklő hatását, úgymint a 2-es típusú cukorbetegség, magasvérnyomás-betegség, szívelégtelenségek és osteoporosis. Amellett, hogy segít ezen betegségek esetén, hatékony rákmegelőző és immunerősítő hatással is rendelkezik.
Én nagyon szeretem, és rendszeresen fogyasztom, mindig szezonális friss gyümölcsökkel gazdagítva!

Chia puding recept
Hozzávalók:

2 evőkanál Csuta chia mag
10 evőkanál (150 ml) kókusztej
1/4 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
1-2 teáskanál juharszirup vagy más édesítőszer (opcionális)

Párolt szilva
Hozzávalók:
450  szilva 
1/4 csésze Csuta eritrit
3 darab szegfűszeg
1 rúd fahéj (vagy egy mokkáskanál őrölt fahéj)
1 evőkanál víz 

Topping:
Áfonya frissen vagy fagyasztva vagy aszalva
Kókusz pelyhek
Párolt szilva

A chia puding elkészítése
Keverjük össze a chia magot és a kókusztejet egy kis tálban vagy üvegben. Adjunk hozzá a vanília kivonatot és a juharszirupot és keverjük jól össze. Hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát pihenni, vagy tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A pihenés előtt még keverjük össze ismét, hogy elkerüljük a csomósodást. 

A párolt szilva elkészítése
A szilvát hosszában négy részre szeleteljük. Egy közepes serpenyőben összekeverjük a feldarabolt szilvát, cukorral, 1 evőkanál vizzel (opcionális), hozzáadjuk a szegfűszegeket és a fahéjat. Közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk, amíg a szilva elkezdi ereszteni a levét és lágyul, de arra ügyeljünk, hogy ne essen szét. Ez  kb. 5-10 perc. Utána kissé hűtsük le. Tegyük a chia pudingot egy kis tálba, tetejére halmozzunk a  meleg párolt szilvából, tegyünk a levéből is egy keveset. Megszórhatjuk a tetejét még áfonyával és kókuszpelyhekkel is.

A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.  A  Csuta Élelmiszer Nagykereskedés reform termékeinek széles választékát (mint például a a Chia magot és az Eritritet is) megtaláljátok az üzletek polcain! 

Jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)