puha sajtos pogácsa

Pihe-puha sajtos pogácsa

 

Ti is szeretitek a finom, puha sajtos pogácsát? Nálunk mindenki imádja, ezért gyakran sütök,  és az esetek többségében pillanatok alatt elfogy. A kisfiam melegen szereti, amint a sütőből kiveszem, máris lecsap rá, és villámgyorsan eltűnik a pocakjában néhány szem pogácsa. Amikor nagyobb mennyiséget sütök, akkor mindig teszek el belőle, hogy másnap, harmadnap is tudjunk még enni belőle. E szerint a recept szerint a pogácsa 2-3 napig is puha marad. 

Hozzávalók:
1 kg CBA Piros búza finomliszt
2 db #rama margarin
4 db tojás
6 dkg élesztő
kevés tej az élesztő felfuttatásához
só (ízlés szerint)
30 dkg reszelt trappista sajt

puhasajtospogácsa

Elkészítés:
A lisztet a Rama margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a sajt 2/3-át, a tojásokat és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk az anyagokat, majd a tésztát kétfelé vesszük és cipót formázunk mindkét részből. Félretesszük pihenni fél órára. Ezután ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük és a maradék sajttal megszórjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen tálaljuk. Ha pedig még marad belőle, akkor még 2-3 napig is puha marad.

Próbáljátok ki Ti is!

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be!

Szeretettel,

Ságiandi 

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)