kókusztorta

Karácsonyi kókusztorta

A puha piskóta remek alapja egy könnyed és mennyei kókusztortának. Ezzel a kényeztető desszerttel nemcsak az ünnepi alkalmakkor, hanem baráti összejöveteleken is garantáltan learathatod a babérokat. Az elkészítése nagyon egyszerű, a krémet pedig most laktózmentes változatban készítettem el. Próbáljátok ki Ti is!

Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
5 kanál porcukor
5 kanál #nagyititka búza finomliszt
2 kanál holland kakaópor

Hozzávalók a krémhez:
20 dkg  laktózmentes vajas #rama margarin
15 dkg porcukor
1 #haas vaníliás cukor
1 kókusz ízű #haas pudingpor
2 dl Alpro kókusztej
25 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez Raffaello bonbon

kókusztorta

Elkészítés:
Tészta
5 tojás sárgáját habosra kikeverünk 5 kanál porcukorral és a kakaóporral. Az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Majd óvatosan fakanállal az 5 tojás habját és az 5 kanál lisztet a masszához keverjük. Előre kivajazott torta formába  öntjük, majd megsütjük, 180 fokon. (kb. 20 perc, de szúrópróbával ellenőrizzük!)

Krém
A 20 dkg laktózmentes vajas margarint kikeverjük a 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport egy tányérba tesszük, majd ráöntünk 1 dl kókusztejet és simára keverjük. A másik 1 dl kókusztejet meglangyosítjuk, aztán hozzáöntjük a kikevert pudingot és felfőzzük. Levéve a tűzről addig keverjük, amíg ki nem hűlt. Végül a margarinos krémmel összedolgozzuk.

Rákenjük a kihűlt (3 egyforma részre felszeletelt) tésztára, kókuszreszelékkel és Raffaello bonbonnal díszítjük. Hűtőszekrénybe tesszük, és körülbelül fél óra múlva tálalható.

kókusztorta

A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.   
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)