fügés-diós keksz

Karácsonyi fügés-diós keksz

Mennyei nassolni való a borongós, hideg téli napokra! A fügés-diós keksz forró fahéjas teával a legfinomabb, garantáltan imádni fogja az egész család!

Hozzávalók a tésztához
25 dkg #vajasrama
1 csésze cukor
2 tojás
1 csomag #droetker vaníliás cukor
3 csésze teljes kiőrlésű #nagyititka liszt

Hozzávalók a töltelékhez
1 evőkanál méz
2 marék durvára tört dió
200 gr fügelekvár

Elkészítés
A cukrot a vajas rámával habosra keverjük egy turmixgéppel. Majd belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, végül pedig a lisztet. Arra ügyeljünk, hogy minden alapanyagot ugyanabban a bögrében adagoljuk (ez lehet 2 dl, vagy 3 dl-es bögre, a lényeg, hogy ugyanazt használjuk!). A tészta legyen lágy, de ne ragadjon, ha szükséges tegyünk még hozzá a lisztből.
A tésztát vegyük ketté, majd sodrófával nyújtsuk ki.
Én most karácsony közeledtével csillag formájú szaggatót használtam, de a süti formájának csak a képzeleted szab határt!  Az alsó csillag közepére egy teáskanálnyi tölteléket tettem (A töltelék elkészítése: a három hozzávaló simára keverése). Majd ráhelyeztem a felső csillagot, és finom apró mozdulatokkal a tészták szélét mindenhol összeillesztettem, kis nyomkodással, hogy a töltelék sütés közben ne tudjon kifolyni.
180 fokon, kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem a sütiket. Két gáztepsi adag sült ki. Még melegen vaníliás porcukorba forgattam a kekszeket. Miután kihűlt fémdobozba helyeztem őket. Másnapra tökéletesen omlós kekszek vártak a dobozban!

A hozzávalókat a megszokott módon az M Csemegében szereztem be.   
Jó étvágyat kívánok!
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg az ismerőseiddel is! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)