dlife

D-Life Diétás piskóta

A legtöbben szeretnének egészségesen élni, jól érezni magukat a bőrükben. Mégis azt látjuk, hogy az elhízás és a túlsúly okozta betegségekben szenvedők száma sosem látott mértékben nő. Ezt sok minden okozhatja, lehetnek akár öröklött tulajdonságok, vagy betegségek, a stressz, a mozgásszegény életmód vagy a nem megfelelő táplálkozás. Számos kutatás és tapasztalatok igazolják, hogy az ideális súly elérésében és több betegség legyőzésében kulcsfontosságú szerepet játszik a táplálkozás, a kiegyensúlyozott diéta. Ez azonban nem is olyan egyszerű, hiszen aki diétázik – legyen az cukorbeteg, fogyókúrázó vagy sportoló – nem szeretne lemondani a kedvenc ételeiről és a finom ízekről. Ezért a D-life termékeket úgy fejlesztették ki, hogy a megszokott ízekre leginkább hasonlítsanak, a kenyér finom ropogós, a péksütemények édesek a tészta pedig laktató és tökéletes állagú legyen. Ráadásul a lisztkeverékek, a pékáruk és a tészták is mind szénhidrátcsökkentettek, így a legtöbb diétába gond nélkül beilleszthetőek. (Forrás: D-life)

Ebben a cikkben egy klasszikus piskóta receptet hoztam nektek, amelyet D-life lisztből készítettem el, cukor helyett pedig Eritrit került bele. A tészta állaga és íze is tökéletes lett, ahogy a képen is láthatjátok. A D-life lisztkeverékből készült ételek szénhidrátcsökkentettek, magas rost- és galaktomannán tartalmuk miatt lassú felszívódásúak. Tehát nemcsak diétázóknak ajánlott, hanem cukorbetegeknek is.

Íme a recept:

Hozzávalók a tésztához
6 tojás
6 evőkanál Eritrit
6 evőkanál D-Life D-Mix süteménykeverék
100 gr málna
1 banán vékonyra szeletelve

Elkészítés
A 6 tojás sárgáját és fehérjét külön választom. A fehérjét kemény habbá verem, és a hűtőbe teszem. A sárgáját a 6 kanál eritrittel simára keverem. Ezután egy fakanál segítségével gyengéden hozzákeverem a habot és a 6 kanál D-Life  D-Mix süteménykeveréket. A masszát sütőpapírral bélelt sütőtepsibe egyenletesen belehelyezem, a tetejét megszórom friss málnával, és tehetünk még rá néhány vékony szelet banánt is. (igazából mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy milyen gyümölcsökkel dúsítja.) Ezután előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütöm.

A D-Life lisztválasztékot a http://teszta.d-life.hu/lisztek weboldalon látjátok, és itt tudjátok megrendelni is.

Jó szívvel ajánlom nektek is a termékeket!

Szeretettel,
Ságiandi

dlife_piskóta
Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)