jancsiszelet

Jancsi szelet mascarpone krémmel

Gyermekkorom kedvenc sütije volt Rigó Jancsi, melyet édesanyám gyakran készített és nagyon szerettük. Már édesanyám sem a  “klasszikus” recept alapján készítette, de mégis ezen a néven emlegettük. Én most anyukám egyébként is egyszerű receptjét készítettem el, kicsit megváltoztatva krémet. A vajas krém helyett mascarpone krémmel készítettem, amely így sokkal könnyebb és habosabb állagú lett. Így aztán ennek a Jancsinak most már végképp nem sok köze van az eredetihez, de talán nem is ez a lényeg, hanem az íze. De hogy a hagyományokat őrizzem, elkereszteltem Jancsi szeletnek. 

Recept
Hozzávalók a tésztához

20 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál víz

Elkészítés
 tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel, majd belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.  Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült tésztát kihűtjük és kivesszük a formából. 

Hozzávalók a krémhez
500 g mascarpone
200 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
50 g porcukor

Elkészítés
A habtejszínt a cukorral és habfixálóval felverjük, addig dolgozzuk, amíg kemény tejszínhabot nem kapunk. Ezután kanalanként hozzáadjuk a mascarpone sajtot, és minden adag után jó alaposan eldolgozzuk.

Miután a tészta kihűlt rákenjük a mascarpone krémet és a tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük. A csokoládé máz megszilárdulása után tetszés szerint szeletelhetjük.

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)