tárkonyos csirkeragu

Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon

Családunkban a tárkonyos raguleves mindenkinek a kedvence. Szeretjük, mert isteni az illata, tápláló, tele hússal és zöldségekkel, így akár főételként is megállja a helyét. Egy jó nagy tányér leves után jöhet egy finom desszert és már jól is laktunk. Ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű, csak meg kell találni a jó sorrendet, ahogy a hozzávalókat a fazékba tesszük. A kalóriatartalma is nagyon baráti, a sok zöldség és a csirkehús simán kiad egy komplett étkezést.

Hozzávalók

2 db csirkemellfilé (501 dkg)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db karalábé
1 db zeller (kicsi)
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
4 ek olaj

bors
tárkony
4 db leveskocka (erőleves)
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
1/2 db citrom (leve)

Elkészítés

Egy közepes fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés olajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az előre felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pároljuk. Közben többször megkeverjük. Felengedjük egy kevés vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és félpuhára főzzük, ami körülbelül 20 perc. Ezután hozzátesszük az előre felkockázott sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert, gombát majd felöntjük körülbelül két liter vízzel. Közepes lángon főzzük. Ha a zöldségek is félig puhák akkor hozzáadjuk a borsót is. A főzés végén fűszerezzük a tárkonnyal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha már minden megpuhult, akkor a tejszínt összekeverjük egy kevés levessel, majd a fazékba öntjük. Egyet forralunk rajta, ha szeretjük a citrom ízét, akkor ízesíthetjük még vele. 

 A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is! 

Szeretettel,
Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)