A tepertőkrém a nagymamám egyik isteni finomsága volt. Igaz akkoriban a tepertőt is saját kezűleg készítette, és frissen sütött kenyérre kenve fogyasztottuk. Manapság mi is ugyanígy nekifoghatunk házilag elkészíteni a tepertőt, csak húsos, hasaalja szalonna kell hozzá! Egy dolog biztos: a tepertőkrém, a ropogós, házilag készített kenyérre kenve az igazi! Fogyasszunk hozzá friss zöldségeket!
Recept
Hozzávalók
25 dkg tepertő
1 evőkanál mustár
1 evőkanál vaj,
1 fej nagy vöröshagyma,
csipetnyi só és ízlés szerint bors.
Elkészítése
A tepertőt, a vajat és a négybe vágott hagymát egy robotgépbe tesszük és pépesre aprítjuk. A péphez hozzáadjuk a mustárt, megsózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk. Frissen is fogyasztható, de ha 2 órán át pihentetjük, az ízek jobban összeérnek. Friss kenyérrel, “feltétként” finom, mézédes koktélparadicsommal pillanatok alatt elfogy.
Én mindig Veresi paradicsommal eszem. Azért a kedvencem a Veresi, mert általa ismertem meg a világ egyik legédesebb paradicsomát a Piccolot. Ezt a finom paradicsomot szívesen fogyasztom szendvicsekhez és a tepertős kenyérhez is tökéletesen passzol. Kitűnő reggeli vagy vacsora, ha saját készítésű kenyérre tepertőkrémet kenünk, és ezekből a finom mézédes kis paradicsomokból szeletelünk még a tetejére. Azt hiszem szavakkal nem is írható le az érzés, sem az ízek. A paradicsom roppanós, ízekben gazdag, édes és lédús… Mindegyik Veresi paradicsom lédús és ízletes, a különböző fajták igazi napfény által érnek, ez által a nyári kertben szedett paradicsom ízével ajándékoznak meg bennünket. A Veresi paradicsom igazán jó választás, ha szeretnéd erősíteni az immunrendszeredet, hiszen vitaminokban, nyomelemekben gazdag, magas víztartalommal bír, amely pedig a testünk hidratálásában is segít!
Aki Veresi Paradicsomot választ, segít a fenntartható termesztésben, a fenntartható élelmezésben, és a környezetvédelemben.
A tepertőkrém hozzávalóit és a Veresi paradicsomot keressétek a Mágnáskert Csemegében.
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel is.
Szeretettel,
Ságiandi