ánizsos hópehely

Karácsonyi ánizsos hópelyhek

Egyre többször lengi be karácsonyi illat a konyhámat, ahogy közelednek az ünnepek. Ma este például a mandula és az ánizs kellemes egyvelege terjeng a levegőben, Michael Bublé karácsonyi dalait hallgatva fantasztikus a hangulat piciny kis lakásunkban. Ahogy sülnek a mesebeli ánizsos hópelyhek, úgy lopkodja el egy kis manócska a tányérról ezeket a finom, illatos és omlós kekszeket. Az ánizsos hópehely, gluténmentes Természet Áldása mandulalisztből készült finomság, amely garantáltan a család kedvence lehet akár nálatok is az ünnepek alatt! 

ánizsos hópehely

Hozzávalók
50 dkg Természet Áldása mandulaliszt
20 dkg #parmareggio laktózmentes vaj 
20 dkg nádcukor
csipet só
1 csomag #droetker vaníliás cukor
fél csomag #droetker sütőpor
2 tojás
2-3 teáskanálnyi őrölt ánizs 

Elkészítés
A mandulalisztbe először beleszitáljuk a sütőport, majd hozzáadjuk a nádcukrot, vaníliás cukrot, a sót, az ánizst, és a laktózmentes vajjal elmorzsoljuk egy tálban. Gyorsan kell dolgozni, hogy a vaj kevésbé olvadjon meg! Ezután hozzáadjuk a tojásokat is és jól összegyúrjuk a tésztát. Ha ezzel elkészültünk, akkor fél órát pihentetjük a tésztát a hűtőben. (Én most egy teljes éjszakát pihentettem, és másnap reggel sütöttem meg a kekszeket.) Ez idő alatt az ízek szépen összeérnek és a tészta is kemény, könnyen kezelhető lesz.

Ezután fél centiméteresre nyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített sütőben 5 perc alatt készre sütjük. Miután kivettük megvárjuk, amíg kihűl és porcukorral meghintjük. Az elkészült mennyiség egy fémdobozban kb. elfér, ha azt is beleszámoljuk, hogy sütés közben még bele is kóstolgatunk!

A mandulalisztet a Természet Áldása webáruházban vásároltam meg. 
A mandulalisztet itt találjátok: https://hungarianflavours.com/webaruhaz/mandulaliszt-1Kg

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)