virslis tekercs

Szilveszteri virslis party falatkák

Virsli nélkül aligha van szilveszter! Én már készülök, hogy családi körben ünnepeljük az új évet, és ma egy finom virslis tekercset készítettem. Mindig ügyelek arra, hogy bármilyen virslis ételt is készítsek, az ne legyen unalmas és a család minden tagjának a kedvére tegyek.  Ezeket a partifalatkákat mindig ketchuppal szoktam kínálni, melyet a család mindig jó étvággyal fogyaszt. A Yess! ketchup 100%-ban magyar paradicsomból készült, és mi a gluténmentes változatot kedveljük. Kellemes fűszerezése és harmonikus íze kiválóan kiegészíti a virslis tekercsek ízvilágát.

Hozzávalók:
1 kg #nagyititka búza finomliszt
400 gramm vaj
4 db tojás
6 dkg élesztő
250 gramm túró
kevés tej az élesztő felfuttatásához
só (ízlés szerint)
1 tojás a kenéshez
szezámmag vagy lenmag a szóráshoz
Kométa koktél virsli (0,5 kg)

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a sajt 2/3-át, a tojásokat és a tejben felfuttatott élesztőt és a túrót. Jól összedolgozzuk az anyagokat, majd a tésztát kétfelé vesszük és cipót formázunk belőlük. Kicsit pihentetjük (kb. fél órát), majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fél centiméter széles, 10cm hosszú csíkokat vágunk belőle, majd a virslikre tekerjük. Tetejüket megkenjük a tojással, majd megszórjuk lenmaggal vagy szezámmaggal, de reszelt sajtot is tehetünk rá.  Hewa sütőpapírral kibélelt tepsiben, 170 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. 

Próbáljátok ki Ti is! 

A hozzávalókat most is a Mágnáskert Csemegében szereztem be. 
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg másokkal is!

Szeretettel

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)