Darázsfészek

A darázsfészek nem más, mint kelt tésztás csigák dióval gazdagon megtöltve. Ennek a foszlós sütinek már az illata rabul ejt. Olyan igazi nagymama- sütötte, karamellás-vaníliás illatú, foszlós sütemény. Hideg napokon egy bögre langyos tejjel vagy forró teával igazi gondűző finomság. Ha a diós ízlik, érdemes kipróbálni mákos vagy fahéjas töltelékkel is.

Hozzávalók 32×25 cm-es tepsihez

Tészta
300 g CBA PIROS búzafinomliszt
1 óriási csipet só
3 tojássárgája
20 g vaj
160 ml tej
20 g friss élesztő
1 evőkanál porcukor

Töltelék
100 g olvasztott vaj
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
200 g darált dió
150 ml tej
1 csomag (12g) vaníliás cukor

Tészta összeállítása és dagasztása

A langyos tejben elkeverjük a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk amíg felfut, ez kb. 10 perc. A lisztet és a többi száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd a közepébe kis mélyedést formázunk, beleöntjük az élesztős tejet, a tojások sárgáját és a vajat. Addig dagasztjuk, amíg hólyagossá nem válik. Duplájára kelesztjük, meleg helyen ez kb. 30-40 perc.

Formázás

Kinyújtjuk téglalap formájúra (körülbelül 40 cm), megkenjük a vajas töltelékkel, majd rászórjuk a darált diót. Hosszában feltekerjük, kb. 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük, ezután pedig 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Az utolsó fázisban pedig 150 ml tej és 2 evőkanál kristálycukor keverékével meglocsoljuk és további 15-20 percig sütjük. 

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)