Hozzávalók 32×25 cm-es tepsihez
Tészta
300 g CBA PIROS búzafinomliszt
1 óriási csipet só
3 tojássárgája
20 g vaj
160 ml tej
20 g friss élesztő
1 evőkanál porcukor
Töltelék
100 g olvasztott vaj
4 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
200 g darált dió
150 ml tej
1 csomag (12g) vaníliás cukor
Tészta összeállítása és dagasztása
A langyos tejben elkeverjük a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk amíg felfut, ez kb. 10 perc. A lisztet és a többi száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd a közepébe kis mélyedést formázunk, beleöntjük az élesztős tejet, a tojások sárgáját és a vajat. Addig dagasztjuk, amíg hólyagossá nem válik. Duplájára kelesztjük, meleg helyen ez kb. 30-40 perc.
Formázás
Kinyújtjuk téglalap formájúra (körülbelül 40 cm), megkenjük a vajas töltelékkel, majd rászórjuk a darált diót. Hosszában feltekerjük, kb. 2 cm-es szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe tesszük, majd 15-20 percet pihentetjük, ezután pedig 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Az utolsó fázisban pedig 150 ml tej és 2 evőkanál kristálycukor keverékével meglocsoljuk és további 15-20 percig sütjük.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi