cukkinifasírt

Sajtos cukkinifasírt a böjti finomság

A cukkini az egyik legegészségesebb zöldségféle, szántalan módon elkészíthető, ráadásul az íze tulajdonképpen semleges, nem tolakodó, ezért fűszerekkel jól befolyásolható. Bátran ehetünk belőle, nem okoz puffadást, mint a rostgazdag ételek némelyike, ráadásul igen csekély az energiatartalma, így a súlycsökkentő diéták ételeiben a “tömeget adó” hozzávaló lehet. E jó tulajdonságai miatt elképesztő változatosságot mutat az elkészítésének módja. Mivel a tápértékének zöme a puha héjában rejlik, ezért szerencsésebb a zsenge, 15-20 cm-es, még puha héjú példányokat megvenni.

Hozzávalók

1 kg cukkini
1-2 nagyobb sárgarépa
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
6 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés

A cukkinit és a sárgarépát  lereszeljük, megsózzuk, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, a levét leöntjük. A cukkinimasszához hozzáadjuk a tojást, az összezúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, a lisztet és a zsemlemorzsát, végül az apróra vágott zöldfűszert (petrezselyem, snidling, bazsalikom) majd megborsozzuk. A masszából kis kerek lepényeket formálunk, majd forró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük kb. 3-3 perc alatt.

Igazi böjti finomság ez a laktató cukkini fasírt, amely finom fűszerezésével, köretként bulgurral vagy zsenge zöldségekkel akár ebédre, akár vacsorára is kiváló választás!

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)