Húsvéti töltött tojás
Hozzávalók
6 keményre főtt tojás
2 evőkanál majonéz
2 teáskanál mustár
ízlés szerint só
12 apróbb szemes bors
1 sárgarépa vagy piros pritaminpaprika a díszítéshez
Elkészítés
A tojásokat a forrástól számított kb. 8 perc alatt keményre főzzük. Hideg vizes öblítés után a héjat eltávolítjuk. Tegyük vágódeszkára, és a felső szélén kb. ujjnyi vastagon vágjunk le egy cikkcakkos szeletet. Óvatosan emeljük ki a tojássárgákat. Tegyük keverőtálba, villával pépesítsük, majd keverjük el alaposan a majonézzel, a mustárral, ízlés szerint sózzuk és fűszerezhetjük is. A recept alapján elkészített masszát nyomózsák vagy kiskanál segítségével kissé púposan töltsük vissza a tojásokba, majd a csirkék fejét kis gombócra formázzuk és ezt tegyük a tetejére. A felső tojásfehérje darabkával pedig fedjük be. Vágjunk apró háromszögeket a sárgarépából vagy a pritaminpaprikából. Csipesz segítségével 1-1 borsszemet nyomjunk a fejébe, ez lesz a kiscsirkék szeme, illetve az orrát is hasonlóképpen borsszemekből helyezzük fel és a sárgarépa vagy pritaminpaprika háromszögekből pedig a csőrüket nyomjuk bele.