túrógombóctorta

Áfonyával töltött túrógombóc torta

Ha szeretitek a túrógombócot, akkor ez a torta sem fog csalódást okozni, sőt. Ez lesz az új kedvencetek – ahogy nekünk is!  A hagyományos recept alapján előkészítettem a gombócokat, majd egy kapcsos tortaformában helyeztem el őket, de előtte még friss áfonyát nyomkodtam a pocakjukba. Az áfonya szépen átsült a gombócokban és egy új finom ízzel gazdagította ezt a mennyei desszertet. Húsvétra is kiváló desszert, mert könnyű, lágy finomság, amelyből szinte bármennyit ehetünk!

túrógombóctorta

Hozzávalók

50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 citrom lereszelt héja
3,5 dl tejföl
4 tojás
8 dkg porcukor
125 gr áfonya
1 vaníliás cukor

Elkészítés

A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 2 tojás sárgájával. Pihentessük egy éjszakát hűtőben, ha lehetőségünk van rá. De minimum 1-2 órát érdemes, hogy a dara megszívja magát. Ezután a 2 tojás fehérjét verjük fel habnak, keverjük óvatosan a túróhoz. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. Formázzunk gombócokat, a pocakjukba 2-3 szem friss áfonyát is tegyünk vagy igény szerint bármilyen szezonális gyümölcsöt is tehetünk, majd helyezzük egy kapcsos tortaformába. A tejfölt keverjük el a porcukorral, a maradék két tojással, öntsük a gombócokra, tegyük az előmelegített sütőbe sülni 30 percre.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)