Hozzávalók
50 dkg túró
12 dkg búzadara
1 citrom lereszelt héja
3,5 dl tejföl
4 tojás
8 dkg porcukor
125 gr áfonya
1 vaníliás cukor
Elkészítés
A túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citrom reszelt héjával, egy csipet sóval és 2 tojás sárgájával. Pihentessük egy éjszakát hűtőben, ha lehetőségünk van rá. De minimum 1-2 órát érdemes, hogy a dara megszívja magát. Ezután a 2 tojás fehérjét verjük fel habnak, keverjük óvatosan a túróhoz. A sütőt melegítsük elő 180 fokon. Formázzunk gombócokat, a pocakjukba 2-3 szem friss áfonyát is tegyünk vagy igény szerint bármilyen szezonális gyümölcsöt is tehetünk, majd helyezzük egy kapcsos tortaformába. A tejfölt keverjük el a porcukorral, a maradék két tojással, öntsük a gombócokra, tegyük az előmelegített sütőbe sülni 30 percre.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi