Hozzávalók
1 csésze bulgur
1 teáskanál tengeri só
1 csésze forró víz
4 újhagyma, vékonyan szeletelve
1/2 csésze petrezselyem levele, apróra vágva
1/2 csésze menta levelek, apróra vágva
1/3 csésze mazsola
1 csésze gránátalma mag
2 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Egy közepes tálba tesszük a bulgurt és sózzuk. Ezután forró vízzel felöntjük, hogy ellepje a víz a bulgurt és fedjük le a tálat, amíg a víz fel nem szívódik, ez kb. 30 perc. Ezután a hagymát, petrezselyem zöldet, mentát, mazsolát, gránátalma magot, citromlevet, összekeverjük, majd olívaolajat, sót és borsot teszünk rá ízléses szerint.
A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!
Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Szeretettel,
Ságiandi