bulgur gránátalmával

Bulgur saláta gránátalmával

A bulgur egy igazi diétás szuperköret. Könnyű elkészíteni, és remekül passzol a zöldségekhez és a gyümölcsökhöz is.  A bulgur kiváló alternatívája a rizsnek.  A bulgur rosttartalma például ötször több, mint a barna rizsnek, ezért kifejezetten ajánlott a cukorbetegségben, vagy inzulinrezisztenciában szenvedőknek és az egészséges életmód követőinek is. A glikémiás indexe alacsony, nem okoz vércukorszint-ingadozást. Ez a könnyed saláta elkészíthető ebédre köretként, de akár önmagában is például vacsorára kiváló választás lehet, hiszen lágy ízével garantáltan frissítő élményt nyújt. 

Hozzávalók

1 csésze bulgur
1 teáskanál tengeri só
1 csésze forró víz
4 újhagyma, vékonyan szeletelve
1/2 csésze petrezselyem levele, apróra vágva
1/2 csésze menta levelek, apróra vágva
1/3 csésze mazsola
1 csésze gránátalma mag
2 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Egy közepes tálba tesszük a bulgurt és sózzuk. Ezután forró vízzel felöntjük, hogy ellepje a víz a bulgurt és fedjük le a tálat, amíg a víz fel nem szívódik, ez kb. 30 perc. Ezután a hagymát, petrezselyem zöldet, mentát, mazsolát, gránátalma magot, citromlevet, összekeverjük, majd olívaolajat, sót és borsot teszünk rá ízléses szerint.

A hozzávalókat a Mágnáskert Csemegében szereztem be.
Ha tetszett a recept kérlek oszd meg másokkal is!

Jó sütögetést és jó étvágyat kívánok! 

Szeretettel,

Ságiandi

Tartalom kedvelése (like) és tartalom megosztása (share):
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial
error

Tetszett amit olvastál? Oszd meg másokkal is kérlek! :)