A burgonya és a rizs alternatívájaként érdemes beépíteni a mindennapjainkba a bulgur szuperköret fogyasztását. A tápanyagban gazdag, tört búzából nemcsak izgalmas, de egészséges ételeket készíthetsz, és persze nem utolsósorban hízás nélkül ehetsz finomat!
Fokhagymás-spenótos bulgursaláta recept
Hozzávalók
20 dkg Csuta Élelmiszer Nagykereskedés bulgur
1 db lilahagyma
100 gramm bébispenót
3 gerezd fokhagyma
kókuszzsír
só, bors
citrom
mandulapehely
Elkészítés
A bulgurt megmossuk és 1,5-szeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ha apró szemű, akkor elég leforrázni és fél órán át lefedve hagyni. A lilahagymát, a fokhagymát és a bébispenótot a kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk ízlés szerint a mandula pelyhet. A bulgurt villával fellazítjuk, és összekeverjük a zöldségekkel, fűszerezzük. Egy kevés olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk. Kínálhatjuk önmagában salátaként, de kiváló megoldást köretként is!